Anastasia Kobekina & Hanna Shybayeva

zondag 24 april 2022 15.00

De Russische ziel

In dit programma staan drie grootse Russische cellocomposities centraal. De romantische sonate van Rachmaninov is alom geliefd evenals die van Prokofjev, welke naast sprookjesachtige melodieën ook grillige momenten kent. Stravinsky wilde zich in 1919 juist losmaken van de romantische traditie en greep terug op een meer klassieke stijl.

De Russische ziel

De Russische celliste Anastasia Kobekina is één van de grootste cellotalenten van deze tijd. Alom geroemd om haar grote technische kwaliteiten en communicatieve gaven. Zo riep de BBC haar uit tot New Generation Artist. De Frankfurter Algemeine roemt ‘haar bijzondere lyrische talent en de natuurlijke elegantie en rijpheid’ van haar spel; Le Figaro noemt haar kernachtig ’musicienne van de buitencategorie’.

Als kamermusicus vormt Anastasia een duo met de Nederlandse/Wit-Russische pianiste Hanna Shybayeva. Door de jaren heen groeide Hanna van “wonderkind” uit tot de volwassen en boeiende pianiste die zij thans is. Haar album Sounds of War – met violiste Maria Milstein – ontving louter 5-sterren recensies, werd door de NRC verkozen als één van de 5  beste klassieke albums van 2015 en won een Edison Klassiek 2015 in de categorie ‘Kamermuziek’. 

 

Sluit Menu