Archief

SEIZOEN 2020 - 2021

Video afspelen

Fancy Fiddlers

Het overlijden van Dirigente Coosje Wijzenbeek op 25 maart 2021,    betekende helaas ook het einde van dit bijzondere jeugdorkest.

Video afspelen

Lucie Horsch, Alexandra Nepomnyashchaya en Nuala McKenna

20 juni 2021

Lucie Horsch nam in juni de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst. Dat is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt….

Video afspelen

Rubens Consort Kamermuziek Lab.

13 juni 2021

Het Kamermuziek Lab is een unieke kamermuziekervaring voor drie young professionals: een concerttournee samen met het Rubens Consort, aangevuld met coaching in het zelf lesgeven en podiumpresentatie.

SEIZOEN 2019 - 2020

Video afspelen

Intercontinental Ensemble

8 november 2020

Dit negenkoppig ensemble, werd in 2012 in Amsterdam opgericht door musici uit Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland, speelt eigen bewerkingen van grote symfonieën zodat die ook op kleinere podia uitgevoerd kunnen worden, daar waar een volledig symfonieorkest niet zou passen.

Video afspelen

Van Baerle Trio

24 oktober 2020 

Het befaamde Van Baerle trio, pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder nu dan eindelijk in Dalfsen. Zij spelen al samen sinds hun studietijd in Amsterdam maar blijven naast een drukke solisten praktijk elkaar al 15 jaar trouw.

Video afspelen

Katona Twins

27 september 2020

De tweeling Peter en Zoltán Katona, werd in Hongarije geboren. Ze begonnen met gitaarspelen op hun tiende en zijn er nooit meer mee opgehouden. Ze vielen voor de warme klank van de klassieke gitaar, maar toch..

Video afspelen

Daria van den Bercken

1 maart 2020

Daria van den Bercken sprankelt met Scarlatti en Tsjajkovski. Weinig pianisten zijn zo communicatief als Daria van den Bercken. Tienduizenden bekeken haar Youtube-clips waarin zij in het park Händel speelt voor voorbijgangers of op straat mensen uitnodigt voor een concert bij haar thuis. …

Video afspelen

Het Britten Jeugstrijkorkest

12 januari 2020

Het Britten, in Dalfsen kind aan huis! Ze speelden al eerder in de Stoomfabriek en op Kasteel Rechteren. Op hun uitnodiging waren de Helsinki Strings, hun Finse vrienden, hier te gast. Zo’n vijftig jeugdige strijker op het podium! …

Video afspelen

Lisa Jacobs & the Strings Soloists

22 december 2019

Lisa Jacobs & The String Soloists. Na het onvergetelijke concert vorig jaar in de uitverkochte Stoomfabriek komt Lisa terug voor het Kerstconcert!

Video afspelen

Calefax - Het Orgel de Kerk uit!

1 december 2019

Het Orgel de Kerk uit, De mooiste orgelmuziek door rietkwintet Calefax. ‘The monster never breathes!’, sprak Igor Stravinsky ooit over het kerkorgel. Weinig instrumenten kunnen bogen op zo’n rijk repertoire als het orgel. Bijna alle grote componisten schreven ervoor, sommige zelfs uitsluitend. …

Video afspelen

Carla Leurs

3 november 2019

Carla Leurs is met recht een muzikale duizendpoot. Tijdens de London Proms werd haar “Engaging personality” geroemd als concertmeester van de BBC Philharmonic. Maarten ’t Hart schreef dat hij tranen in zijn ogen had tijdens Schubert’s strijkkwartet “Tod und das Mädchen”, …

Video afspelen

Matangi Quartet & Viride Kwartet

22 september 2019

Het befaamde Matangi Quartet speelt samen met het jonge Viride Kwartet. Meesters en leerlingen voeren Mendelssohn’s beroemde octet uit. …

SEIZOEN 2018 - 2019

Video afspelen

Maria Milstein In de Ban van…

5 mei 2019

is een project van De Noorderkerk Concerten in Amsterdam. Ieder jaar biedt het jonge talenten een podium om zich te presenteren en de mogelijkheid om van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

Video afspelen

Ragazze Quartet

14 april 2019

“Energieke performance, veelzijdig repertoire
en optredens met een twist. Wij zijn het
Ragazze Quartet. Veel méér dan een
strijkkwartet alleen. Vanuit bloedstollend
mooie klassieke muziek gaan we graag en vaak
over de grenzen heen.
Klassieke muziek, dat is ons leven; 24 uur per dag.”

Video afspelen

Haydn Jeugd Strijkorkest

10 maart 2019

De leden van het orkest zijn afkomstig uit Noord-Nederland. Het orkest repeteert in de stad Groningen. Veel leden zijn tevens toegelaten tot de Jong Talent Klas van het conservatorium te Groningen.

Video afspelen

Lendvai string trio

10 februari 2019

Vanaf 2004, het jaar dat het Lendvai trio in Engeland werd opgericht, treden Nadia Wijzenbeek (viool), Ylvali Zilliacus (altviool) en Marie Macleod (cello) samen in Europa op in zalen als het Concertgebouw en de Wigmore Hall.

Video afspelen

FUSE

13 januari 2019

Dankzij een vaste plek in het muziekprogramma Podium Witteman kan Fuse al enkele seizoenen rekenen op een trouw kijkerspubliek. Maar ook op de Nederlandse podia laat de groep zien voortrekker te zijn van een nieuwe generatie muzikanten.

Video afspelen

De Bezetting Speelt

9 december 2018

“Ruim een decennium lang maken we al kamermuziek op het hoogst mogelijke niveau met ons ensemble van vijf strijkers en vijf blazers.

Met een bezetting van twee tot tien musici kunnen we alle kanten op.

Video afspelen

Combattimento

11 november 2018

speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e en 18e -eeuwse barokmuziek vormen de kern van het repertoire en dan vooral de stijlen waarin fantasie en beweging een grote rol spelen.

Video afspelen

Lisa Jacobs & the String Soloists

30 september 2018

Wij zijn er geweldig trots op dat het gelukt is om dit fantastische gezelschap voor het openingsconcert van dit seizoen in Theater de Stoomfabriek uit te nodigen.

SEIZOEN 2017 - 2018

Video afspelen

DUDOK Quartet

8 april 2018

Het wordt een bijzonder concert, het jonge Dudok Quartet, bestaande uit Judith
van Driel (viool), Marleen Wester (viool),
Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber
(cello), staat garant voor een spannende
aanpak.

Video afspelen

Valerius Ensemble

18 februari 2018

Het Valerius Ensemble bestaat uit “Toppers” van het Orkest van het Oosten. Vandaag speelt een kwintet in een bezetting van  fluit, viool, altviool en cello werken o.a. van Haydn,, Mozart, Kreisler, Piazolla en Gershwin. Een speciale rol is weggelegd voor de fluitiste Carola Ligt, 1e fluitiste van het OVHO.

Video afspelen

FUSE

28 januari 2018

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal”, schreef het Haarlems Dagblad over Fuse. Het energieke zestal speelde zich het afgelopen jaar in de kijker met optredens bij onder meer Podium Witteman, Radio 4 en De Wereld Draait Door.

Video afspelen

Club Classique

10 december 2017

Een ode aan Italië, aan de hand van Italiaanse kamermuziek, cinema, filmmuziek en poëzie. Filmfragmenten uit klassiekers van Fellini worden live begeleid met filmmuziek van Nino Rota. Pier Paolo Pasolini maakte niet alleen films maar schreef ook poëzie die zich moeiteloos laat combineren met Italiaanse romantische kamermuziek.

Video afspelen

Matangi Quartet

12 november 2017

Met hun gloedvolle spel en vlotte presentatie
zijn Maria, Paula, Daniel, Karsten en Arno boeg-
beelden van de nieuwe generatie klassieke
musici. Matangi neemt regelmatig deel aan
avontuurlijke crossover projecten en trad onder
meer op met cabaretiers Herman van Veen en
Youp van ’t Hek.

Video afspelen

Clara de Vries, Adriaan Stoet en Harold Kooij

8 oktober 2017

Tijdens dit afwisselende concert komen de
meest uiteenlopende genres en componisten
aan bod. Mooie gepassioneerde muziek, soms
verstild, dan weer opzwepend en virtuoos.
Jazzy klanken van de piano, in combinatie met
het warme stemgeluid van Clara de Vries.

Video afspelen

Het Zwols Collectief

10 september 2017

Het Zwols Collectief bestaat uit zeven professionele musici uit Zwolle.Alle musici zijn werkzaam als docerend of uitvoerend musicus in kamer-muziek ensembles en symfonie-orkesten, zoals Musica Michaelis, het Amsterdam Wind Quintet, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest. 

Video afspelen

Britten Jeugd Strijkorkest OPENINGSCONCERT Dalfsen Klassiek

26 juni 2017

Sopraan Bernadeta Astari & het Britten Jeugd Strijkorkest verrassen met een sprankelend muzikaal programma!

Sluit Menu