Het Britten Jeugstrijkorkest

12 januari 2020

Video afspelen

Het Britten, in Dalfsen kind aan huis!
Ze speelden al eerder in de Stoomfabriek en op Kasteel Rechteren. Op hun uitnodiging waren de Helsinki Strings, hun Finse vrienden, hier te gast. Zo’n vijftig jeugdige strijker op het podium!

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Het orkest werkt nauw samen met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en ook gaat het op tournee.
Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen en ze maakten diverse cd’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers. Zoals bij Podium Witteman.

Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, sopraan Bernadeta Astari en de Engelse sterviolist Charlie Siem. En de violistes Carla Leurs en Maria Milstein, beiden ook al te gast in de Stoomfabriek!
Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië. Ook deed het Britten Jeugd Strijkorkest twee succesvolle tournees in Nederland.

Sluit Menu