Capriola di Gioia & Amarylis Dieltjens

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten klavecinist-organist Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens (sopraan) in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op voor kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de 17de en 18de eeuw.

Bart studeerde klavecimbel, orkestdirectie en orgel aan het Lemmensinstituut en aan het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, Vlaams Radiokoor, De Nederlandse Bachvereniging, en B’Rock. De laatste tijd profileert Bart zich in toenemende mate als dirigent met eigen ensembles zoals BachPlus, dat hij oprichtte als speeltuin en laboratorium voor het (cantate) repertoire van J. S. Bach en tijdgenoten.

Amaryllis studeerde aan het Lemmensinstituut, het Conservatorium van Amsterdam en De Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was Amaryllis een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de 20ste eeuw. Amaryllis werkte samen met het Residentie Orkest, het Orkest van de 18de eeuw, B’ Rock, het Amsterdam Baroque Orchestra en het Combattimento Consort, onder de baton van beroemdheden als Konrad Junghänel, Frans Brüggen, Ton Koopman en Richard Egarr.

Het speelplezier dat de ensemblenaam suggereert vormt samen met historisch onderzoek, een hang naar avontuur en experiment, een levendig gevoel voor drama en een nog groter tekstbewustzijn de leidraad voor concerten en opnames.

Sluit Menu