Daniel Rowland & Maja Bogdanovic & Natacha Kudritskaya
Zondag 20 november 2022 | 15.00 uur

Violist

Daniel Rowland

werd geboren in Londen maar groeide op tegenover de Stiftskerk in Weerselo, waar het door hem opgerichte Stiftfestival al zeventien jaar in de zomer plaatsvind.

Op zijn vijfde verjaardag kreeg hij zijn eerste viool. Hij had les van Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman, Igor Oistrakh en Ivry Gitlis en behaalde verschillende belangrijke prijzen waaronder de eerste prijs van het Oskar Back Concours 1995.

Twaalf jaar lang was de violist primarius van het Brodsky Quartet, waarmee hij talloze optredens en opnamen verzorgde. Op de internationale concertpodia heeft hij zich gevestigd als avontuurlijke speler met een breed repertoire. De afgelopen seizoenen speelde hij soloconcerten (Schumann, Korngold, Berg, Elgar, Glass, Lindberg) met dirigenten als Heinz Holliger, Jaap van Zweden, François-Xavier Roth, Lawrence Foster en Antony Hermus.

Daniel geeft les aan het Royal College of Music in Londen.

Celliste

Maja Bogdnovic

werd geboren in Belgrado en studeerde in Parijs waar zij lange tijd woonde. Sinds enkele jaren is Amsterdam haar thuisbasis. Maja treedt op over de hele wereld als soliste en speelde met orkesten als het Tokyo Symphony, Tonhalle Zurich en Münchener Kammerorkester. 

Als een gepassioneerd kamermusicus speelt zij vaak op toonaangevende festivals als Kuhmo, Folles Journées, Zeister Muziekdagen en de Cello Biënnale. Na haar verbluffende recitaldebuut in Carnegie’s Hall, roemde muziektijdshrift The Strad Maja om haar uitzonderlijke klankschoonheid, meesterlijke interpretatie en technische perfectie. 

Maja werkte met veel componisten samen en bracht werken in première van Goebaidoelina, Tanguy, en Penderecki, op wiens tachtigste verjaardag zij ook speelde, op uitnodiging van de componist. Op uitnodiging van de componist nam zij ook zijn tweede celloconcert op. Maja is lid van het succesvolle Arosa Trio met Nino Gvetadze & Frederieke Saeij.

Pianiste

Natacha Kudritskaya

groeide op in Kiev en begon op haar zevende met pianoles. Ze studeerde bij Irina Barinova en Igor Riabov aan de Tsjaikovski Muziekacademie in haar geboorteplaats. 

In 2000 en 2002 toerde ze als soliste met de Nationale Filharmonie van Oekraïne door de Verenigde Staten.

Sinds 2003 woont Natacha Kudritskaya in Frankrijk. Ze studeerde aan het Conservatoire de Paris bij Alain Planés, en studeerde af in 2006.  Daarna volgde ze masterclasses bij Jacques Rouvier in Parijs en bij Stefan Vladar in Wenen.

Natacha Kudritskaya trad op diverse podia in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en andere Europese landen op, als soliste maar ook met collega-musici in kamermuziek ensembles. 

Ze vormt een duo met Daniel … Ook in de Oekraïne, Israël en de Verenigde Staten werd ze uitgenodigd voor concerten. 

In haar vrije tijd vermaakt Natacha zich graag met een partijtje voetbal, waarbij ze het liefst als keeper wordt opgesteld.