Daria van den Bercken

1 maart 2020

Daria van den Bercken sprankelt met Scarlatti en Tsjajkovski.
Weinig pianisten zijn zo communicatief als Daria van den Bercken. Tienduizenden bekeken haar Youtube-clips waarin zij in het park Händel speelt voor voorbijgangers of op straat mensen uitnodigt voor een concert bij haar thuis. In Sao Paulo speelde ze op 30 meter hoogte, hangend met haar vleugel aan een hijskraan.

Het is allemaal authentiek. Want ze doet het uit pure liefde voor de muziek. Waar ze speelt, luistert het publiek ademloos toe. De hoogste tijd voor haar debuut in Dalfsen, gewoon in de Stoomfabriek!

Daria van den Bercken leeft hartstochtelijk voor en met de piano. De afgelopen jaren stonden voor haar in het teken van Händel en Mozart. Sinds verschijnen van haar laatste album met de Pianosonates van Domenico Scarlatti voegt ze de Italiaanse Barok aan haar oeuvre toe. Onder haar handen klinken de eigenzinnige miniatuurtjes van de Italiaanse componist speels, pretentieloos en vol plezier. Maar schijn bedriegt volgens de Nederlands-Russische pianiste. “Deze sonates zijn alleen maar uit te voeren met de uiterste concentratie.” In haar recital combineert ze Scarlatti met Tsjajkovski. En omdat Daria “Steinway Artist” is, speelt zij in Dalfsen op een Steinway Concertvleugel.

Sluit Menu