Hanna Shybayeva & Animato Quartet
“Back in Town”
Zondag 21 april 2024 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Zowel Hanna Shybayeva als het Animato kwartet speelden eerder in Theater de Stoomfabriek maar nu komen ze dan samen met Pianokwintetten van Bartok en Schumann.

In 2020 en 2021 maakten zij al twee bijzondere Cd-opnames van Beethovens Pianoconcerten 1,2 en 5 en zijn tweede symfonie in een bewerking voor strijkkwintet. 

Hanna Shybayeva

De Nederlandse/Belarussische pianiste, geboren in 1979 in Minsk, begon haar studie op zesjarige leeftijd. Door de jaren heen groeide Hanna van “wonderkind” uit tot de volwassen en boeiende  pianiste die zij nu is. 

Zij had het voorrecht om nauw samen te werken met professoren als Dimitri Bashkirov, Ferenc Rados en Naum Grubert, iets wat een diepe invloed heeft gehad op haar ontwikkeling als musicus en pianiste. In 1999 vervolgde zij haar studie bij Naum Grubert aan het Conservatorium in Den Haag waar zij in 2005 haar graad als Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding.

Hanna speelde op festivals zoals New Music Week Shanghai, George Enescu Festival Bucharest, Gaudeamus Week Netherlands, Festival Classique Den Haag, West Cork Chamber Music Festival, International Chamber Music Festival Utrecht, Gergiev Festival Rotterdam, Arte Amanti Belgium, Forte Music Fest Almaty, Grachtenfestival Amsterdam, Sound Of Stockholm Festival, Festival Ticino Musica Italy, Festival van Vlaanderen Belgium, Calgary Mountain View Festival. Hanna speelde al eerder in een uitverkocht Theater de Stoomfabriek een geweldig concert met de jeugdige celliste Anastasia Kobekina en nog een keer met violist Noé Inui.

Zij heeft een tiental cd’s op haar naam staan met o.m. de complete Etudes-Tableaux van  Rachmaninov en werken van Schubert, Sjostakovitsj en Chopin. Het album ‘Sounds of War’ – met violiste Maria Milstein werd door de NRC verkozen als een van de vijf beste klassieke album van 2015 en won in datzelfde jaar een Edison Klassiek in de categorie ‘Kamermuziek’. 

Hanna is als piano docent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland) en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Animato Kwartet

wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland; zij staan bekend om het intense en krachtige spel en grote podiumuitstraling.

Het kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in het Amsterdamse Concertgebouw, Utrecht/TivoliVredenburg, Den Haag/Diligentia, Muziekgebouw Eindhoven, de Rotterdamse Doelen en was te horen op festivals in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk.

Inga Våga Gaustad (viool)
Tim Brackman (viool)
Elisa Karen Tavenier (altviool)
Pieter de Koe (cello)

Programma:

Béla Bartók – Pianokwintet in D
Robert Schumann – Pianokwintet op 44, in Es