Huijnen & Hopman
zondag 3 juli 2022 | 15:00 uur

Huijnen & Hopman maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting waarbij ze het publiek actief betrekken.
Ze zijn onophoudelijk op zoek naar repertoire voor deze specifieke combinatie. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken – speciaal voor hen geschreven. Het duo bewerkt alles zelf. Ze blijven dicht bij het origineel, maar gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.

Violiste

Cécile Huijnen

studeerde bij Davina van Wely en Jaap van Zweden. Ze won op jonge leeftijd een aantal prijzen, waaronder de Badingsprijs en de hoofdprijs van het Oskar Back Vioolconcours in 1987. Drie jaar later studeerde zij cum laude af, en ontving ze de Nicolai prijs en de Fock Medaille. Meteen daarna werd ze aangesteld als concertmeester van het Nederlands Balletorkest.
Sinds 2000 is zij concertmeester van Het Gelders Orkest, het huidige Phion. Hier leidt zij ook haar eigen kamerorkestprogramma’s met barok- tot 20e-eeuwse repertoire.

Daarnaast is zij een veelgevraagd gastconcertmeester bij o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Ludwig, het Residentie Orkest, The Bergen Philharmonic Orchestra en The Sydney Symfony Orchestra. Ze werkte met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Neville Marriner, Lorin Maazel en Valeri Gergiev.

Accordeoniste

Marieke Hopman

behoort tot de top van accordeonisten in Nederland.
Ze deed in 2004 eindexamen piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en in 2009 slaagde ze cum laude cum voor haar master accordeon aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen.

Ze speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, met het Nieuw Ensemble en het Asko-Schönberg ensemble.
Hopman heeft een grote liefde voor muziektheater. Ze speelde bij theatergezelschappen als de De Veenfabriek, De Appel en Hollands Diep, en werkte met regisseurs als Frans Weisz, Hans van den Boom, Paul Koek, en David Geysen.
Tot 2015 was ze hoofdvakdocent accordeon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien is ze in dezelfde functie verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is zij artistiek leider van het Bach Festival Dordrecht en klassiek programmeur van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht.