In de ban van . . . Schubert

zondag 19 september 2021 15:00

“In de ban van…” brug naar professionele beroepspraktijk

Wat begon als een experiment van de Noorderkerkconcerten in Amsterdam is in tien edities en 55 jong talenten verder, uitgegroeid tot twee intensieve trajecten per seizoen waarin jonge muzikale talenten een podium krijgen om zich te presenteren en van doorgewinterde musici meer over de concertpraktijk te leren.

 

Video afspelen

Niet alleen worden zij op muzikaal vlak gecoacht, maar ook op het zakelijke vlak. 

Het “In de ban … van” traject beoogt een brug te kunnen zijn voor het speelveld van de net afgestudeerde student naar een professionele beroepspraktijk. De “Noorderkerkconcerten” ziet het als een van haar kerntaken en verantwoordelijkheden om bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent. Zij voorzien uiteindelijk in je mooiste uur klassiek in de toekomst.

Dat “In de ban … van”  zich bewezen heeft als baken voor jonge zangers en instrumentalisten blijkt uit de gewilligheid van grote namen die zich hebben verbonden aan dit traject zoals Maarten Koningsberger, Candida Thompson, Marcel Reijans, Liza Ferschtman, Pieter Wispelwey en meest recent met violiste Maria Milstein en baroksopraan Emma Kirkby en hebben de programma’s ook elders in het land gestaan. Zo was in een vorig seizoen Maria Milstein in de Stoomfabriek in Dalfsen met zes jonge strijkers “In de ban … van Beethoven”  

 

Aanstormend talent samen met topcelliste op concertpodium

Sluit Menu