Intercontinental Ensemble & Channa Malkin
W.A. Mozart & R. Strauss
Zondag 9 oktober 2022 | 15.00 uur

Het Intercontinental Ensemble is een negenkoppig ensemble bestaande uit 4 strijkers en 5 blazers. Het ensemble werd in 2012 in Amsterdam opgericht. Hun leden komen van verschillende continenten en landen zoals Mexico, Spanje, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland.

Naast de uitvoering van origineel nonet repertoire richt het zich op het maken en spelen van zelfgemaakte arrangementen. Hierdoor ademen zij bekende werken voor groot orkest nieuw leven in en kunnen zij die nu naar de kleinere podia brengen.

Zangeres

Channa Malkin

groeide op in Amsterdam, in een gezin van klassieke musici: haar vader Josef Malkin is violist en componist, haar moeder pianist.

“Ik was eerst niet geïnteresseerd in klassieke muziek, tot ze met een zelfgeschreven liedje mocht optreden tijdens het VPRO-nieuwjaarsconcert. Ik bleek optreden fantastisch te vinden. Vanaf mijn zestiende nam ik klassieke zangles, ontdekte ik opera, en kreeg ik de rol van Barbarina in de opera Le Nozze di Figaro in de Nationale Opera. Dat was een droom die uitkwam. Toen ik begon met optreden merkte ik dat het publiek in klassieke concertzalen best oud is. Het is sindsdien mijn missie om klassieke muziek te introduceren bij mijn eigen generatie.”