KATONA TWINS

"Music from the Movies"

Zondag 27 september 2020

De tweeling Peter en Zoltán Katona, werd in Hongarije geboren. Ze begonnen met gitaarspelen op hun tiende en zijn er nooit meer mee opgehouden. Ze vielen voor de warme klank van de klassieke gitaar, maar toch… Als tieners wisten de Katona Twins wel raad met de elektrische gitaar en dus ook met de populaire muziek. 

“The brilliant Katona Twins … Formidable virtuoso technique, their performances could hardly be bettered for charm, zest, wit and colouristic flair.” Daily Telegraph

In hun concerten schakelt dit veelgeprezen gitaar duo moeiteloos over van de strikt klassieke muziek naar meer populaire muziekgenres. Het brede repertoire reikt van Bach, via Piazzolla’s tangomuziek naar hun eigen composities en bewerkingen van filmmuziek.

Zij studeerden in Boedapest, Frankfurt en in Londen, bij onder meer Julian Bream en John Williams en gaven recitals in de grote concertzalen in de wereld, waaronder Carnegie Hall/New York, Wigmore Hall/Londen, Het Concertgebouw/Amsterdam, Konzerthaus/Wenen, Suntory Hall/Tokio en Philharmonie/Keulen. 

Peter en Zoltan Katona hebben zowel de Hongaarse, Duitse als Britse nationaliteit en wonen in Liverpool. Dit najaar brengen zij hun tiende CD uit.

“Music from the Movies” 

Ramin Djawadi, Stanley Myers, Django Reinhardt, Manuel de Falla. Astor Piazzolla, Leonard Bernstein  

Sluit Menu