Lucie Horsch

Alexandra Nepomnyashchaya

Nuala McKenna

20 juni 2021

Lucie Horsch nam in juni de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst. Dat is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.
Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles. Lucie was te horen op festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog.
Voor haar concert in Dalfsen nodigde Lucie Alexandra Nepomnyashchaya, piano en Nuala McKenna, cello uit.

 

Lucie Horsch nam in juni de Nederlandse Muziekprijs in ontvangst. Dat is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Lucie is op haar twintigste al een veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles. Met een tv-optreden tijdens het AVRO Kinderprinsengracht concert verwierf ze nationale bekendheid. Twee jaar later begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Lucie is ook een getalenteerde pianiste en studeert piano bij Jan Wijn. Verder was ze zeven jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor.

Zij was te horen op festivals zoals het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog en verder op het Budapest Spring Festival, de Festspiele MecklenburgVorpommern, de MDR Musiksommer, het Hindsgavl Festival in Denemarken en de Musiksommer am Zürichsee in Zwitserland.

Voor haar concert in Dalfsen nodigde Lucie Alexandra Nepomnyashchaya en Nuala McKenna uit.

Alexandra Nepomnyashchaya ¬studeerde vanaf jonge leeftijd ¬piano en klavecimbel aan het Gnessin Muziek Instituut in haar geboortestad Moskou en vervolgde sinds 2004 haar studie op klavecimbel en fortepiano aan het Nationaal Tsjaikovski Conservatorium in diezelfde stad. In 2013 studeerde ze aan het Conservatorium van Amsterdam af bij Menno van Delft en Richard Egarr. Momenteel volgt ze nog lessen aan de Musikhochschule in München bij Christine Schornsheim.
Alexandra won verschillende belangrijke onderscheidingen, waaronder de eerste prijzen van het Klavecimbel Concours van Sint-Petersburg en het Volkonsky Internationaal Klavecimbel Concours in Moskou.
Als ¬solist en kamermusicus trad ze op in onder meer Moskou, Sint-Petersburg, Versailles, Florence en Hong Kong, maar ook tijdens het Festival Oude ¬Muziek Utrecht en Klassiek op het Amstelveld.

Nuala McKenna De Duits-Ierse celliste groeide op in een muzikale familie. Zij ging op haar vierde onder leiding van haar vader piano spelen en kreeg vervolgens op haar achtste de eerste cellolessen. Al vier jaar later werd zij toegelaten aan het conservatorium van Lübeck in de celloklas van Prof. Ulf Tischbirek. Zij vervolgde haar studie bij Jean-Guihen Queyras in Freiburg en later bij Ivan Monighetti in Basel waar zij haar Bachelor Diploma met onderscheiding behaalde.
Na het afsluiten van het Masterdiploma in 2018 studeerde Nuala op in de solistenklas bij Prof. Conradin Brotbek aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart.
Door haar vertellende spel, muzikale oerinstinct en technische begaafdheid is Nuala een zeer geliefd solist, kamer- en orkestmusicus in binnen- en buitenland. 

Sluit Menu