Luthers Bach Ensemble

Let op, afwijkende dag en tijd:

Wegens Corona helaas geannuleerd

Nu onze concerten in de Grote Kerk plaatsvinden wilden we in de Kerstperiode graag Bach’s Weihnachtsoratorium programmeren, ook als blijk van waardering voor de gastvrijheid!

 

Door de Corona beperkingen worden twee cantates uit Bachs Weihnachts-Oratorium uitgevoerd.

uitvoerenden
Luthers Bach Ensemble (koor + barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Myriam Arbouz (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | Jasper Dijkstra (tenor) | Marc Pantus (bas)

Het Luthers Bach Ensemble werd in 2006 door artistiek leider Tymen Jan Bronda opgericht vanuit de wens meer Bachcantates ten gehore te brengen op basis van de authentieke uitvoeringspraktijk. Het LBE is het enige Oude Muziekensemble in Noord-Nederland met een orkest en twee koren, een kleinkoor en een projectkoor.

Het LBE kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het LBE over eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend.

Het LBE is letterlijk en figuurlijk gegrondvest in de Lutherse Kerk in Groningen. Daarnaast speelt het LBE op verschillende podia in Nederland en in Duitsland. De komst van het nieuwe Schnitgerorgel in 2017 is een belangrijke impuls voor muziekuitvoeringen in combinatie met dit orgel, een voor Nederland unieke combinatie.

Sluit Menu