Luthers Bach Ensemble

donderdag 16 december 2021 20:00 in de Grote Kerk Dalfsen

Kerstconcert 
Johann Sebastian Bach
– Magnificat
– Weihnachtsoratorium Cantate no.5 

 

Het Luthers Bach Ensemble kleinkoor bestaat uit een vaste groep van een vijftiental (semi) professionele zangers die per jaar zo’n 20 concerten uitvoeren in Nederland en daarbuiten. Sinds de oprichting beschikt het Ensemble over eigen barokorkest, geformeerd rond een kern van getalenteerde professionele musici. Dirigenten van naam als Ton Koopman, Jos van Veldhoven en Peter Dijkstra hebben in de afgelopen jaren hun medewerking verleend.

Het Ensemble stelt zich ten doel het publiek te betrekken bij de emotionele rijkdom en intense dramatiek van de barokmuziek, bijvoorbeeld door (semi-)scenische uitvoeringen. Dat sluit aan bij de opvattingen uit de tijd van Bach dat muziek via de emotie inzicht verschaft in de essentiële aspecten van het leven.

Het Luthers Bach Ensemble is letterlijk en figuurlijk gegrondvest in de Lutherse Kerk in Groningen, een belangrijk podium voor kleinere ensembles en kamermuziek.  De komst van het nieuwe Schnitger-orgel in 2017 is een belangrijke impuls voor muziekuitvoeringen in combinatie met dit orgel, een voor Nederland unieke combinatie. 

Grote Kerk Dalfsen

Sluit Menu