Pianokwartet Corneille
Zondag 2 april 2023 | 15.00 uur

De vier musici van dit pianokwartet, Vassilis Varvaresos: piano, Noé Inui: viool, Georgy Kovalev: altviool, Ella Van Poucke: cello, zijn allen prijswinnaars bij belangrijke internationale concoursen en traden op in de belangrijkste zalen over de gehele wereld.  

Zowel Noé Inui als Georgy Kovalev werden in 2020 geselecteerd als ‘Classical Futures Europe Artists’. Als Pianokwartet Corneille zijn zij regelmatig te gast in zalen als Het Concertgebouw, De Doelen, en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen.

Pianist

Vassilis Varvaresos

De Griekse meesterpianist Vassilis Varvaresos (1983) was in 1998 de jongste winnaar ooit van Young Concert Artists/New York. Daarna vielen hem nog diverse internationale prijzen ten deel, zoals bij het Enescu-concours in 2014 in Boekarest en de Monte Carlo Piano Masters in 2015. Hij rondde zijn studies af aan de befaamde Juilliard School/New York en aan het CNSM in Parijs. Als recitalist is Vassilis veelvuldig te horen in diverse Europese landen en toerde hij door Japan en de VS met violist Noé Inui. Behalve als kamermusicus treedt Vassilis ook regelmatig op als solist met orkesten. Vassilis heeft 4 CD’s op zijn naam staan, waaronder een met violist Noé Inui.

Violist

Noé Inui

Violist Noé Inui (1985) is een wereldburger pur sang. Zijn vader is Japans, zijn moeder Grieks, en hij werd in Brussel geboren. Hij rondde zijn studies af in Parijs, Karlsruhe en in de stad waarin hij nog steeds woont, Düsseldorf. Onder de diverse prijzen die Noé op zijn naam schreef waren de topprijs Prix Julius Baer van de Verbier Festival Academy (2012) in Zwitserland, en de 1e prijs bij Young Concert Artists/New York (2009) Noé treedt regelmatig op als solist met orkesten in zalen in Europa, VS en Japan.

Als kamermusicus deelde hij het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos en Martha Argerich. Samen met pianist Vassilis Varvaresos maakte hij in 2016 zijn debuut in het Amsterdamse Concertgebouw. Inui heeft 5 CD’s op zijn naam staan, waaronder een met Varvaresos.

Altist

Georgy Kovalev

De Georgische altist Georgy Kovalev (1990) woonachtig in Amsterdam, is actief zowel als solist als kamermusicus. Hij studeerde o.m. bij Yuri Bashmet in Moskou en bij Nobuko Imai aan de Kronberg Academie. In 2019 studeerde hij af in Berlijn bij Tabea Zimmermann. Hij is prijswinnaar en finalist van concoursen zoals de Yuri Bashmet International Competition in Moskou en de Tokyo International Viola Competition In 2011 ontving hij de Neva Foundation Prize van de Verbier Festival Academy.  

Georgy speelde samen met topmusici als Gidon Kremer, Steven Isserliss, Emanuel Ax en  Yuri Bashmet. Als solist speelt hij regelmatig met diverse orkesten en is veelvuldig te gast op festivals als Schubertiade, Ravinia en Rheingau. In Nederland is hij aanvoerder altviolen bij Amsterdam Sinfonietta.

Celliste

Ella van Poucke

De Nederlandse celliste Ella van Poucke (1994) is een van de belangrijkste cellisten van haar generatie. Na haar studie aan de Kronberg Academy bij Frans Helmerson rondde ze deze in 2017 af aan de Chapelle Musicale Reine Elisabeth bij Gary Hoffman. In 2017 was Ella Young Artist in Residence tijdens de NJO Muziekzomer en won in hetzelfde jaar de Grachtenfestivalprijs 2017.

Ella is o.m. winnaar van het International Isang Yun Cello Concours 2015, en ontving de Prix Nicolas Firmenich 2013, als erkenning van haar uitmuntende uitvoering tijdens de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014. Ella speelde in alle toonaangevende zalen van Nederland en is ook regelmatig in diverse Europese zalen te beluisteren. Als soliste met orkesten maakte ze in maart 2017 haar debuut bij de Brussels Philharmonic. Voorts trad zij op met het NedPho, het Noord Nederlands Orkest en maakte in 2021 een CD opname van Schumann Cello Concert met het Phion.