Van Baerle Trio

zaterdag 24 oktober 2020

Het befaamde Van Baerle trio, pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder nu dan eindelijk in Dalfsen. Zij spelen al samen sinds hun studietijd in Amsterdam maar blijven naast een drukke solisten praktijk elkaar al 15 jaar trouw. Vanmiddag Beethoven en Chausson

Het Van Baerle Trio is in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen
ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concert- gebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

HANNES MINNAAR, PIANO

studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2009 met hoogste onderscheiding afstudeerde. Hannes is prijswinnaar van het Concours de Genève en de Koningin Elisabeth Wedstrijd in Brussel. Hij soleerde bij diverse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest, het Radio Filharmonisch Orkest, deFilharmonie en het Nationaal Orkest van België, onder leiding van dirigenten als Herbert Blomstedt, Eliahu Inbal, Marin Alsop en Frans Brüggen. Recitals speelt hij door heel Europa, alsook in Azië en het Midden Oosten.

MARIA MILSTEIN, VIOOL

studeerde bij Ilya Grubert in Amsterdam, bij David Takeno in Londen en bij Augustin Dumay aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel. Maria speelt als soliste bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, Essener Philharmoniker, het Nationaal Orkest van België en het Residentie Orkest. Maria’s debuut-cd met Hanna Shybay-eva kreeg een Edison Award. Haar tweede cd met Nathalia Milstein werd door de Nederlandse pers verkozen tot cd van het jaar. Maria kreeg een Fellowship van de Borletti Buitoni Trust en won de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding voor een klassieke musicus in Nederland.

GIDEON DEN HERDER, CELLO

studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn Masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het Solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het Jaar. In 2009 won hij met het Trio Otono het oude muziek concours ‘À Tre’ in Trossingen, Duitsland. Sinds 2014 is Gideon als aanvoerder cello verbonden aan het Residentie Orkest in Den Haag, met wie hij ook meermaals als solist optrad.

Sluit Menu