Britten Jeugdstrijkorkest & drie gast pianisten
“Feest”
Zondag 11 februari 2024 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Loes Visser is al jaren niet alleen de dirigent maar ook de altijd drijvende kracht achter het “Britten Jeugdstrijkorkest”. Zij speelden al meermaals in Dalfsen.

In den Haag hebben de Oekraïense concertpianiste Anna Fedorova en haar man de Amerikaanse contrabassist Nicholas Schwartz, Concertgebouworkest, de “Davidsbündler Academy” opgericht. De academie biedt intensief muziekonderwijs met speciale aandacht voor jonge toptalenten. Strijkers en pianisten kunnen een jaar lang lessen nemen, maar ook masterclasses volgen, deelnemen aan kamermuziekprojecten of aankloppen voor incidentele coaching. 

Ook voor muziekliefhebbers staan de deuren open. Het hele jaar door vinden concerten plaats in de muzieksalon, met ruimte voor veertig concertbezoekers. Solowerken en kamermuziek klinken in de intieme setting, zoals het repertoire oorspronkelijk ook vaak werd uitgevoerd. In september staan studenten “Side-by-Side” met top musici en als solist de pianist Chiyan Wong op ons programma.

Vandaag spelen, op initiatief van “Dalfsen Klassiek”, de drie jeugdige pianisten, leerlingen van Tatiana Abayeva van de “Davidsbündler Academy” samen met het Britten Jeugdstrijkorkest o.l.v. Loes Vissser. Een uniek concert!

En zoals altijd: Jongelingen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot onze klassieke concerten. Neem dus eens zo’n type mee, wie weet gaat er een wereld open!

Pianiste - 2013

Akari Bastiaens

werd tijdens de finale van de ‘Steinway Piano Competition Belgium’ in Brussel door de jury beschreven als een witte raaf vanwege haar overtuigende optreden. Naast het winnen van de eerste prijs in haar categorie, mocht ze België vertegenwoordigen tijdens het ‘Steinway Piano Festival’ in Hamburg. 
Ze volgt wekelijks lessen bij het Junior Conservatorium Maastricht en de Davidsbundler Academy in Den Haag bij inspirerende docenten zoals Borys Federov en Tatiana Abayeva. 

Pianiste - 2013

Yulianna Beziazychna

uit de Oekraïne is pas negen jaar oud en een groot talent. Zij begon toen zij pas vijf jaar oud was met piano en kreeg de eerste lessen van haar moeder Nataliia. 
Nu krijgt Yulianna les van Tatyana Abaeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag. Inmiddels won zij al vele internationale wedstrijden.

Pianist - 2008

Ivan Petrenko

ook uit de Oekraïne pianist. Op 6-jarige leeftijd ging hij naar de plaatselijke kinderkunstacademie. Op 8-jarige leeftijd begon Ivan deel te nemen aan vele competities, waar hij eerste plaatsen behaalde. Zijn debuut in de internationale competities was ook al op 8-jarige leeftijd in Praag (1e prijs). Zijn optreden wordt gekenmerkt door een combinatie van briljant spel en een diep gevoel voor muziek. Ivan studeert nu aan de Davidsbündler Academie in Den Haag.