Dana Zemtsov Ensemble - Yellow Butterfly
Bolero’s
Zondag 9 maart 2025 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Dana Zemtsov – altviool
Angelo Verploegen – trompet / bugel
Anna Fedorova – piano
Nicholas Schwarz – contrabas
Claudio Constantini – bandoneon

Een avond vol passie!

Samen met haar muzikale vrienden laat Dana Zemtsov in Yellow Butterfly de gepassioneerde ziel van de Zuid-Amerikaanse muziek horen. De beroemde Spaanse componist en arrangeur Joan Albert Amargos arrangeerde populaire nummers zoals Bésame Mucho, Alfonsina y el Mar en Manhã de Carnaval speciaal voor dit kwintet van topmusici.

Het concert Yellow Butterfly vindt zijn oorsprong in de roman ‘100 jaar eenzaamheid’ van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez. Het boek is voor de in Mexico geboren altvioliste Dana Zemtsov de belichaming van het Zuid-Amerikaanse leven, de mentaliteit en de Zuid-Amerikaanse ziel. Gele vlinders staan in het boek centraal voor liefde, en dit inspireerde Zemtsov om een concert vorm te geven rondom de beroemde gezongen Zuid-Amerikaanse dansmuziek: de bolero’s.

Altviool

Dana Zemtsov 

Altvioliste en initiatiefnemer van het project Yellow Butterfly Dana Zemtsov werd geboren in Mexico-Stad.  Als 5-jarige kreeg zij haar eerste muzieklessen van haar grootmoeder en ouders, beiden altviolist (Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein). Inmiddels heeft Dana zich ontwikkeld tot een van de grote altviooltalenten van haar generatie. Ze staat regelmatig op grote internationale podia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen Rotterdam, Filharmonie van Sint-Petersburg, Opera Hall  in Tel Aviv en Carnegie Hall in New York. Dana speelde eerder kamermuziek met gerenommeerde musici als Janine Jansen, Giovanni Sollima, Martin Frost, Ilya Gringolts en pianist Boris Berezovsky. 

Trompet

Angelo Verploegen

is een vooraanstaande Nederlandse jazztrompettist. Hij studeerde aan het Hilversums Conservatorium en maakte snel naam in de Europese jazzscene. Zijn veelzijdigheid en vakmanschap worden weerspiegeld in de vele projecten en ensembles waarin hij heeft gespeeld. Hij heeft een indrukwekkende discografie opgebouwd met talloze albums als leider en als gastartiest. Naast zijn uitvoerende werk is Angelo actief in de muziekeducatie, waar hij jonge muzikanten inspireert en begeleidt.

Piano

Anna Fedorova

gerenommeerd Oekraïense concertpianiste, bekend om haar uitzonderlijke technische vaardigheden en muzikale rijpheid, die ze al op jonge leeftijd vertoonde. Zij heeft opgetreden in vele van ’s werelds meest prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen.
Naast haar uitvoerende carrière heeft zij mede de Davidsbündler Music Academy in Den Haag opgericht, die zich richt op het bieden van hoogwaardige muzikale educatie aan jong talent, met name Oekraïense vluchtelingen en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

Contrabas

Nicholas Santangelo Schwartz

oorspronkelijk afkomstig uit Brookline, Massachusetts (VS), woont hij alweer jaren in Nederland.
In 2013 werd hij vaste bassist van het Concertgebouw orkest. Hij speelde eerder bij de Berliner Philharmoniker als student van de Karajan Akademie en in de VS bij het Boston Symphony orkest. Met de wereldberoemde pianiste (en echtgenote) Anna Fedorova vormt hij het “Oyster Duo”.
Naast zijn talrijke concertoptredens geeft Nicholas graag privéles en masterclasses. Hij is mentor in het Academy-programma van het Concertgebouworkest en samen met Anna medeoprichter van de Davidsbündler Academy in Den Haag.

Bandoneon

Claudio Constantini

Een unieke artistieke persoonlijkheid, hij heeft in meer dan 30 landen over de hele wereld opgetreden en heeft gedurende zijn carrière verschillende onderscheidingen verzameld, waaronder de Global Music Award in 2021 en een nominatie voor een Latin Grammy in 2019.
De compromisloze toewijding die Claudio in zijn muziek stopt, maakt van elk van zijn optredens een uniek evenement, waarin hij opvalt als een geboren communicator met overweldigende gevoeligheid en felle virtuositeit.

Programma:

Yellow Butterfly, Zuid Amerikaanse Bolero’s.