Holland Baroque
Bach in de Fabriek
Zondag 12 januari 2025 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Judith Steenbrink – barokviool
Tineke Steenbrink – klavecimbel
Bruno Cocset
– cello

De barok-enthousiastelingen Judith en Tineke Steenbrink (barokviool en klavecimbel) spelen samen met de Franse cellist Bruno Cocset kamermuziek rond Johann Sebastian Bach. Judith en Tineke zijn het kloppend hart van het internationaal befaamde Holland Baroque.

Met hun unieke en creatieve projecten geven zij toekomst aan barokmuziek. Bruno Cocset doceert cello aan het Conservatorium in Parijs en Genève. Daarnaast nam hij met zijn ensemble les Basses Réunies diverse cd’s op en tourt hij met dit bijzondere ensemble door Europa.
Bach’s kamermuziek is heerlijk repertoire. Helder, feestelijk, lichtvoeting én melancholisch. Virtuoze capriolen én doorvlochten contrapunt. In zijn werken is altijd oneindig veel te ontdekken.

Barokviool

Judith Steenbrink

Na haar studie bij oa. Alda Stuurop en Lucy van Dael genoot zij van tournees met European Union Baroque Orchestra, Concerto Copenhagen en Amsterdam Baroque Orchestra. Tussen 2014 en 2022 was zij als concertmeester aan Christina Pluhar’s ensemble l’Arpeggiata verbonden. Met haar tweelingzus Tineke Steenbrink stond zij aan de wieg van Holland Baroque waar zij als artistiek team en concertmeester haar thuis gevonden heeft. Judith bespeelt een viool die in 1622 in Cremona werd gebouwd door de gebroeders Amati. ‘Dat is zo bijzonder. Het instrument kent de weg naar het repertoire; deze viool was erbij toen deze muziek voor het eerst gespeeld werd.’ Judith Steenbrink is als docent verbonden aan de Internationale Zomer academie in Alden Biesen en initiatiefnemer en van het zomerfestival ‘Batenburg Baroque’.

Klavecimbel, orgel

Tineke Steenbrink

Haar opleiding bestond uit de studie orgel aan het conservatorium Utrecht en klavecimbel aan de Hochschule für Musik Köln waar deze studie met de hoogste onderscheiding werd afgerond. Tineke is medeoprichter van Holland Baroque. Sinds haar jeugd is zij verbonden aan het historische Severijn-orgel van de Sint Martinuskerk, Cuijk. Na docentschap aan conservatoria in Zwolle en Groningen is zij sinds 2014 als docent werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Haar jarenlange studie naar de autograaf van het Stabat Mater van Pergolesi leidde tot de publicatie van zijn handschrift bij Edition Wallhall. Tineke houdt zich bezig met studie naar het barokke Gregoriaans: het gebruik en de uitvoeringspraktijk in Brabant van de 17de en 18de eeuw.

Barokcello

Bruno Cocset

is een Franse barokcellist, geboren in 1963. Hij staat bekend om zijn werk met de barokcello, een instrument met darmsnaren. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Tours en later aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs.
Cocset is oprichter van het ensemble Les Basses Réunies en heeft een uitgebreide discografie, waaronder de veelgeprezen opnames van de cellosonates van Vivaldi
Naast zijn uitvoerende carrière is Cocset een toegewijde leraar. Hij geeft les aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs sinds 2001 en de Haute École de Musique in Genève sinds 2005.

Programma:

Bach in de hoofdrol.