Davidsbündler Music Academy
Side-by-Side
Zondag 22 december 2024 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Anna Federova – piano
Diet Tilanus – viool
Olivier Patey – clarinet
Nicky Schwartz – bas

De oprichters van de Academy, Anna en Nicky, speelden al eerder bij Dalfsen Klassiek, we zijn erg verheugd ze weer te mogen ontvangen nu samen met een ander echtpaar, de twee gerenommeerde musici, Diet en Olivier en een aantal leerlingen van de Academy.
Een uniek concert in Dalfsen dat maar enkel uitvoeringen in het land zal hebben.

Piano

Anna Fedorova

gerenommeerd Oekraïense concertpianiste, bekend om haar uitzonderlijke technische vaardigheden en muzikale rijpheid, die ze al op jonge leeftijd vertoonde. Zij heeft opgetreden in vele van ’s werelds meest prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall in New York en de Royal Albert Hall in Londen.
De carrière van Fedorova kreeg een belangrijke impuls met haar live-opname van Rachmaninoffs 2e Pianoconcert in hetr Concertgebouw, dat meer dan 42 miljoen keer is bekeken op YouTube, waardoor het een van de meest bekeken klassieke concertopvoeringen online is.
Naast haar uitvoerende carrière heeft zij mede de Davidsbündler Music Academy in Den Haag opgericht, die zich richt op het bieden van hoogwaardige muzikale educatie aan jong talent, met name Oekraïense vluchtelingen en kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.
Sinds de Russische invasie van Oekraïne is Fedorova actief in het organiseren van benefietconcerten ter ondersteuning van oorlogsslachtoffers, waarbij ze aanzienlijke bedragen heeft opgehaald voor humanitaire hulp.

Cello, contrabas

Nicholas Santangelo Schwartz

oorspronkelijk afkomstig uit Brookline, Massachusetts (VS), woont hij alweer jaren in Nederland. Nicky is een van de weinige musici ter wereld die zowel op cello als op contrabas speelt.
In 2013 werd hij vaste bassist van het Concertgebouw orkest. Hij speelde eerder bij de Berliner Philharmoniker als student van de Karajan Akademie en in de VS bij het Boston Symphony orkest. Met de wereldberoemde pianiste (en echtgenote) Anna Fedorova vormt hij het “Oyster Duo”.
Naast zijn talrijke concertoptredens geeft Nicholas graag privéles en masterclasses. Hij is mentor in het Academy-programma van het Concertgebouworkest en samen met Anna medeoprichter van de Davidsbündler Academy in Den Haag.
Nicky en Anna dragen “Dalfsen Klassiek” een warm hart toe, reden dat we ze regelmatig in de Stoomfabriek mogen begroeten, dit seizoen zelfs twee keer.

Viool

Diet Tilanus

is een prominente Nederlandse violiste die sinds 2009 deel uitmaakt van de Amsterdam Sinfonietta. Ze is medeoprichter van het Jacob Olie Trio en het Goldberg Trio. Naast haar werk met de Amsterdam Sinfonietta, speelt Diet Tilanus regelmatig als kamermusicus op prestigieuze locaties zoals de Barbican Hall in Londen, de Hermitage en het Concertgebouw in Amsterdam. Ze heeft ook bijgedragen aan internationale festivals en concertreeksen, waaronder optredens in India en een tournee langs de oostkust van Australië
Tilanus is getrouwd met Olivier Patey, klarinettist bij het Concertgebouworkest, en samen wonen ze in Amsterdam met hun drie dochters. Ze bespeelt een Goffredo Cappa-viool uit 1690, ter beschikking gesteld door het NMF.

Klarinet

Olivier Patey

zijn passie voor de klarinet begon toen hij op jeugdige leeftijd Mozart’s Klarinetconcert op de radio hoorde. Patey’s indrukwekkende carrière omvat het winnen van prestigieuze internationale concoursen zoals de ARD International Music Competition en de Carl Nielsen International Music Competition. Hij trad op als solist met verschillende vooraanstaande orkesten, waaronder het Symfonieorkest van de Beierse Radio, het München Kamerorkest en het Praag Philharmonisch Orkest.
Voordat hij in 2013 bij het Concertgebouworkest kwam, was Patey de eerste klarinettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Mahler Chamber Orchestra. Hij was ook lid van het Lucerne Festival Orchestra.
Olivier’s is zowel uitvoerend musicus als docent, waarbij hij zijn expertise en passie deelt met studenten aan instellingen zoals het Conservatorium van Amsterdam.

Programma:

Mozart, Prokofiev en Brahms.