Stelios Quartet
Uit Canada
Zondag 13 oktober 2024 | 15.00 uur

Kaarten € 24,50 inclusief drankje, meet & greet na afloop.
Reserveringen voor het Theatermenu rechtstreeks bij “De Fabriek” via 0529 433 026

Jueun Lee en David Baik – viool
David Montreuil – altviool
François Lamontagne – cello

In het voorjaar 2024 werd het Canadese Stelios Quartet uitgenodigd bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) en het Schiermonnikoog Festival om te werken met docenten als Marc Danel, Gehard Schultz en Luc-Marie Aguera. Ook kregen zij de Schiermonnikoog Festival Publieksprijs 2024. Nu ze weer in Nederland zijn hebben wij dit aanstormend jeugdige kwartet uitgenodigd bij Dalfen Klassiek.

Het Canadese Stelios Quartet is een opkomend strijkkwartet bestaande uit vier verschillende musici die een intieme klankmix creëren. Sinds de opgerichting in 2022 aan de Schulich School of Music van McGill University onder de leiding van André Roy, heeft het Stelios Quartet talrijke prijzen ontvangen, en de Grand Prize op de McGill Chamber Music Competition 2023.

Viool

Jueun Lee

is een opkomende jonge violist gevestigd in Montreal, Canada.
Oorspronkelijk afkomstig uit Seoul, Zuid-Korea, maakte ze haar solistendebuut op 13-jarige leeftijd toen ze het Bruch Vioolconcert uitvoerde met het Paju Symphony Orchestra. In 2022 won ze de Golden Violin Competition van McGill University. In april 2023 werd ze uitgenodigd om deel te nemen aan het International Musicians Seminar in Prussia Cove, VK, als lid van de vioolklas van Gerhard Schulz, van het wereldberoemde Alban Berg Quartet. De afgelopen jaren heeft ze als fellow vele festivals bezocht, zoals het Encore Chamber Music Institute, het Heifetz International Music Institute en het Sarasota Music Festival.

Viool

David Baik

De in Zuid-Korea geboren violist staat bekend om zijn krachtige maar oprechte geluid. Baik heeft talloze prijzen ontvangen en onlangs werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Canada Council Musical Instrument Bank-wedstrijd van 2023.
Baik heeft optredens gegeven op het Aspen Music Festival, Orford Music Festival, Meadowmount School of Music, Domaine Forget Music Festival, en onlangs was hij een opkomende artist fellow op het Toronto Summer Music festival.
David speelt op de Jean Baptiste Vuillaume-viool uit 1871, genereus in bruikleen van de Canada Council for the Arts.

Altviool

David Montreuil

afkomstig uit Montreal, begon zijn muzikale reis als violist voordat hij tijdens zijn studie verliefd werd op de altviool. David was de winnaar van de Golden Violin Award 2023 en was een halve finalist in de Prix d’Europe Competitie van 2022 en 2023.

Sinds 2022 maakt hij deel uit van het Stelios String Quartet.
David heeft een bachelordiploma, een graduate diploma en een masterdiploma altviool behaald aan de Schulich School of Music van McGill University, waar hij studeerde bij André Roy. Hij ontving een Lloyd Carr-Harris-beurs (2018), de MacLeannan String Graduate Award (2019) en de Student Excellence Fellowship (2019).

Cello

François Lamontagne

begon zijn cellostudie bij David Ellis aan het Saguenay Conservatorium voor Muziek. In 2022 behaalde hij zijn bachelordiploma en momenteel studeert hij voor zijn masterdiploma. François heeft zich onderscheiden in diverse concoursen, waaronder het Festival du Royaume en de Canadian Music Competition. In 2018 ontving hij de Lieutenant Governor’s Medal en de Governor General’s Medal als onderdeel van zijn diploma van het conservatorium. Hij ontving ook de ‘Jeunesses Musicales du Canada’-beurs. De afgelopen jaren was François freelancer bij het Saguenay-Lac-Saint-Jean Orchestra, het Agora Orchestra en het Estuary Symphonic Orchestra. Sinds 2022 vormt hij samen met zijn collega’s van McGill University het Stelios Quartet.

Programma:

Beethoven Strijkkwartet Op. 18, No. 6

Brahms Strijkkwartet No. 2 in A mineur